Deep tissue massage

 

 

Deep tissue is een zeer stevige massage bedoeld om hardnekkige klachten (chronische spierspanning) aan het spier- en bewegingsapparaat te verlichten of te verhelpen. De (dieper gelegen) spieren worden hierbij grondig en met veel druk losgemaakt waarbij de masseur onderarmen, vuisten en ellebogen inzet.

Vreeling deep tissue massage
Dit is een bijzondere vorm van deep tissue massage. Een toegevoegde waarde is dat bij deze massage niet alleen spieren worden losgemaakt maar ook gewrichten uit elkaar worden gerekt. Hierdoor staat er ruimte voor o.a. de zenuwen, bloedvaten en spieren die door de gewrichten lopen waar ze vaak worden afgekneld, een belangrijke medeoorzaak voor chronische spierspanning. De grootste toegevoegde waarde waardoor Vreeling zich onderscheidt, is dat door een uitgekiende afstemming van ‘harde en zachte energie’ het autonome zenuwstelsel (weer) in balans gebracht wordt. Hierdoor kan Vreeling een belangrijke ondersteunende rol spelen bij stress gerelateerde ziektes zoals burnout en bij het versterken van ons immuunsysteem!

Structurele stress en Vreeling
In geval van structurele stress (zowel mentaal als fysiek) spannen spieren zich te lang aan. In dat geval kan overbelasting ontstaan en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning. Niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook de dieper gelegen spieren raken overbelast. Het omringende bindweefsel verkleeft waardoor spieren steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is dan kunnen de klachten steeds ernstiger worden. Massage is dan geen luxe meer maar een noodzaak.

Voor wie?
Voor mensen met klachten aan het spier- en bewegingsapparaat en/of stress- of psychisch gerealeerde klachten:
(Lage) rugpijn, gespannen omhooggetrokken schouders, schouders die krom naar voren trekken, pijn in de nek, hoofdpijn, spanning in het gezicht (rond ogen, mond, kaken bekkenproblematiek, spanning in bovenbenen, overbelaste hamstrings, knieën die op slot staan, gespannen kuiten, spanning in scheenbeenspieren, voeten die naar buiten draaien tijdens het lopen, pijn in voetzolen, burnout, overspannenheid, ADHD, enzovoorts.

Oorzaken van chronische spierspanning:
De meest voorkomende oorzaken zijn:
Overbelasting van spiergroepen. Bijvoorbeeld mensen die (zeer) veel sporten en of een fysiek zwaar beroep hebben.
Herhaalde bewegingen van dezelfde spiergroepen. Bijvoorbeeld datatypistes.
Teveel stress en gedurende een te lange tijd. Bijvoorbeeld mensen die met deadlines werken of intensieve psychische zorg verlenen, maar ook mensen die zelf in geestelijke nood verkeren of burn-out klachten hebben.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Als vuistregel geldt dat een eerste Vreeling deep tissue massage direct na afloop resultaat moet hebben. Het aantal behandelingen hangt dan af van de ernst van de klacht. Onze ervaring laat zien dat er gemiddeld drie tot vijf behandelingen nodig zijn om de klacht sterk te doen verminderen of geheel te laten verdwijnen. Veel mensen blijven daarna regelmatig terugkomen, niet alleen voor Vreeling deep tissue massage maar ook voor ontspanningsmassages. Puur preventief. Of dat werkt? Nou en of!